Bibliotheek op school (BOS)Wij vinden lezen belangrijk. Daarom hebben wij een Bibliotheek op school. Met een nieuwe, steeds wisselende collectie kinderboeken. Zo geven we ons leesonderwijs een grote stimulans.
We werken samen met de bibliotheek Gelderland Zuid en kunnen gebruik maken van al hun faciliteiten. Dat biedt kansen om ook aandacht te besteden aan mediawijsheid. Een vaste groep enthousiaste vrijwilligers runt de bibliotheek op school. Zij staan elke week voor de kinderen klaar.

Wie leest, leert de wereld!


Lezen maakt een groot verschil in het leven van kinderen. Het is noodzakelijk voor leren. Zeker voor het leren op school, waar kinderen verhalende en informatieve teksten moeten begrijpen. Wie goed leest, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Bovendien leren kinderen om zich beter in te leven in anderen door verhalen en gedichten. En om meer begrip voor hen te hebben. Zo komen ze beter mee in de samenleving.

Meer lezen, beter in taal!


Voor lezen geldt: oefening baart kunst. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer. Daardoor worden ze steeds beter. En blijven ze lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.

Schoolwise


Schoolwise is een complete en kindvriendelijke portal voor de schoolbibliotheek. Via Schoolwise kunnen kinderen op school en thuis boeken reserveren. Om in te loggen hebben de kinderen een inlognaam en wachtwoord nodig. Die hebben zij op school gekregen. Weten ze hun inloggegevens niet meer? Dan kunnen zij die opvragen bij hun leerkracht.
Klik hier om door te gaan naar Schoolwise.