Carnaval

02 februari 2024

Carnaval

Vandaag hebben de ouders van de oudercommissie ons kindcentrum al in carnavalssfeer gebracht. De carnavalskleuren Rood, Geel en Groen zie je overal terug. Deze kleurencombinatie gaat vele eeuwen terug. In de Middeleeuwen gingen de narren al gehuld in deze kleuren. Waarbij Rood als aardse kleur verwijst naar de basale zaken als eten, drinken en slapen, maar ook naar de liefde.

Geel staat voor humor en rechtvaardigheid. Met carnaval heeft iedereen het recht om even koning/prins te zijn. Groen is de kleur van nieuw leven. Verbinding, evenwicht en saamhorigheid zijn hierbij de steekwoorden. Dat dit tijdens carnaval weleens uit balans raakt, dat heeft juist het doel om de rest van het jaar in evenwicht te komen/te zijn.

Volgende week vrijdagochtend 9 februari vieren we carnaval op kindcentrum Sunte Werfert. Alle kinderen mogen op deze dag, als ze dit willen, verkleed komen. In de hal zal onze eigen Prins/Prinses en een adjudant, onder begeleiding van de raad van 11, onthuld worden. Ook zal de Prins van Elst en zijn gevolg hierbij aanwezig zijn. Alles onder muzikale begeleiding van dweilband Bats Mar Deur. Kortom…. Het wordt een groots feest!

De kinderen hoeven op deze dag GEEN fruit en drinken mee te nemen. Zij krijgen wat lekkers (gezond) en drinken op school. En let op: alle kinderen zijn om 12 uur uit.

Media
  • Afbeelding1