Vastenactie 2016

Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met de jaarlijkse Vastenactie. Dit jaar halen we geld op voor het project ‘Ninos del arco iris’ in Peru. Vrijwilligers van de stichting Kuychi hebben afgelopen vrijdag een presentatie gegeven aan alle groepen op school.

De komende drie weken gaan we werken en geld ophalen voor kansarme kinderen in Peru. Het geld zal besteed worden aan nieuw buitenspeelmateriaal aldaar.

De kinderen gaan ‘heitje voor een karweitje’ doen. Ze voeren een klusje uit en krijgen daar wat geld voor terug. Helena (de oprichtster van Ninos del  arco iris) heeft namelijk als motto: “geven en nemen”. Als voorbeeld: er komt een moeder met een ziek kind voor medische hulp, dan zal ze eerst iets moeten geven. Dit in de vorm van bijv. 3 aardappelen. Deze aardappelen zullen vervolgens weer gebruikt worden voor de warme maaltijd van de schoolgaande kinderen.

Als afsluiting van het project houden we op donderdagavond 10 maart van 17.30 uur tot 19.00 uur een festival op school. Elke groep zal tijdens dit muziekfestival een optreden verzorgen. Er is een stalletje van de wereldwinkel, de stichting Kuychi is aanwezig en we hebben een restaurant waar u eten en drinken kunt kopen. Verder zal Helena zelf aanwezig zijn en nog een kort praatje houden.

U kunt vanaf woensdag 2 maart voor €2,50 per persoon een toegangskaartje kopen in de hal. De verkooptijden zijn van 8.20u-8.35u en van 14.30u-14.45u. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Een kaartje bij de deur kost €3,00.

 

Voor meer informatie over de stichting Kuychi kijk op www.kuychi.nl