.

20160415_11224920160415_112259

Zonder dat je het door hebt, verken je aan de hand van 18 rekenspellen de getallenlijn tot honderd, welke getallen samen 5- 10 of 100 zijn, welk getal eerder op de getallenlijn staat of later enz. Ook sjoelen, ringwerpen  en winkeltje spelen worden ingezet. Iedereen gaat er natuurlijk voor om te winnen.

Wat vinden de kinderen van de spellen?

Nina:Ik vind boeven vangen het leukste spel. Ik leer ook veel van de spelletjes. Als je een fout maakt, maakt dat niets uit want daar kun je van leren.

Boet: Ik vind moeilijke sommen leuk. Hier leer ik van. Boeven vangen en verliefde harten tot 100 vind ik het leukst.

Bente: Ik vind het leuk om spelletjes in de groep te doen. Het leukst vind ik boeven vangen. Je leert rekenen.

Daantje: Ik vind de rekenspelletjes leuk omdat je er veel van kan leren. Vooral bij de spelletjes die ik voor het eerst doe. Het leukst vind ik samen 10. Je maakt sommetjes en moet zo snel mogelijk op de bel drukken.

Wout: Mijn leukste spel is burenbingo. Hier leer ik veel van omdat ik zo oefen met de buurgetallen.

Sander: Rekenspelletjes vind ik leerzaam. Het is een goed hulpmiddel , leuk en creatief. Het leukst vind ik  straatje maken. Hier kan je sommen en de buurgetallen leren.