Groep 7 is samen met Groep 7 van ’t Startblok betrokken bij de Herdenkingsplechtigheid op 4 mei.
Daar horen natuurlijk ook wat lessen en een excursie bij, georganiseerd door het herdenkingscomité.Hieronder een verslagje van één van de leerlingen:

We gingen met groep 7 naar Onder de toren in Elst. Eerst hadden we een introductie over de oorlog in Elst. Hij vertelde wat er vroeger allemaal gebeurde en hij liet foto’s zien hoe het er vroeger uit zag. Daarna kregen we een filmpje te zien hoe kinderen bloemen op graven legden. Na dat filmpje vertelde hij ook nog wat hij vroeger had meegemaakt tijdens de oorlog. Daarna kregen we een rondleiding door de kerk in 3 groepen. 1 groep begon in de kerk, de 2e begon buiten naast de kerk en de 3e begon in een zijzaaltje. In de kerk vertelde ze over de Romeinse tempel onder de kerk. Buiten naast de kerk lieten ze zien waar de tempel lag. En in het zijzaaltje vertelden ze over hoe ze de klok luiden. Daarna kregen we allemaal een muntje en mochten we weer naar huis.

Op 4 mei gaan een aantal kinderen boeketten maken, deze op de graven van oorlogsslachtoffers leggen en ’s avonds bij de herdenking de namen opnoemen van alle gevallenen in Elst gedurende de 2e wereldoorlog.