Groep 7 denkt mee over de leefomgeving van Overbetuwe
Groep 7 van meester Mark gaat op donderdag 9 februari samen met de gemeente Overbetuwe aan de slag. Zij doen een project over de leefomgeving. Je stapt naar buiten en wat zie je dan? Sportparken, fabrieken, winkels, scholen, struiken en bomen, windmolens, zitbankjes voor ouderen, fietspaden, autowegen, enzovoorts. En hoe gebruik je die ruimte? Wil je buiten sporten, dat ouderen gemakkelijk kunnen lopen en reizen, dat we overal winkels in de buurt van woonhuizen hebben, gaan we nog auto rijden op de dijken, willen we meer parkeerruimte? Zo maar wat voorbeelden om aan te geven waar we het over hebben als we praten over de leefomgeving.

De kinderen gaan onder andere met stellingen en dillema’s aan de slag en andere werkvormen. Zo geven ze hun mening over de leefomgeving van Overbetuwe. Ook doen HPC Zetten en OBC Elst mee aan dit project. Daarnaast vragen we aan al onze inwoners, bedrijven en bezoekers om mee te doen en te denken.

Van de ideeën, suggesties en opmerkingen die we met elkaar delen, maken we een Omgevingsvisie. Hierin omschrijven we de ambities voor onze leefomgeving tot 2040.

Iedereen kan meedenken en doen via www.overbetuwe2040.nl. Tot slot staan we binnenkort op diverse weekmarkten en kunt u via Facebook en Twitter reageren op de stellingen die daar voorbij komen.