ipp

Ieder jaar is er een project vanuit het NME (het centrum voor Natuur- en milieu educatie.) Groep 4 mocht dit jaar een bezoekje brengen aan de imker. We zijn met de klas naar de volkstuintjes gelopen, waar we de uitleg kregen. De groep werd verdeeld in drie groepen:

  • uitleg van de imker: we hebben bijenkasten bekeken en lege kasten van de imker zelf. Ook had hij een bijenkorf bij zich voor wilde bijen. De leerlingen stelden goede vragen zoals ‘Hoe vindt een bij de weg naar een bloem of terug naar de korf?’ We hebben verse honing en stuifmeel geproefd.
  • diertjes zoeken: naast het zoeken van kleine diertjes zoals pissebedden, slakken, spinnen, kevers en regenwormen hebben we ook verse bieslook en munt geproefd.
  • bonen planten: in de klas hebben we veel bonen laten wellen, zodat ze al zouden gaan kiemen. Dit was nog niet het geval toen we ze meenamen naar de volkstuintjes. We hebben ze toch in de grond gepoot. Om iedere stok mochten we vier bonen poten, klei en zand erover en maar hopen dat ze gaan groeien. Toen we naar huis gingen kregen we ook bonen van vorig jaar mee en in de klas hebben we nog wat bonen over die we niet gepoot hebben.

Het was een leuke en leerzame ochtend.